Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi det giver din have duft, farve og glæde. Efter vinteren tæller hver indfødt blomst som føde for insekter såsom bier. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomster, som du kan nyde i din have.

Særlige løg
Krokus, påskeliljer og tulipaner gør sig altid godt som forårsblomster. Der er dog mere overraskende blomsterløg, såsom Iris. Disse løg producerer smukke lilla blomster. Ikke alle iris er hårdføre, og løgene er nogle gange påvirket af fugt eller vandmuslinger. Kom dem derfor i en stor gryde, der dræner godt. Stil en fin gryde ved hoveddøren, på altanen eller på din terrasse.

iris i en gryde
2. Stauder: Lungeurt og Cyclamen
Stauder, der blomstrer tidligt? Variation nok. Tænk på cyclamen. Det fungerer ikke kun godt derhjemme. Sorten Cyclamen coum er en tidlig blomstring. Der er mange sorter med hvide, lyserøde og lilla blomster.

Lungeurt er en meget stærk plante, der ikke er særlig mærkbar, undtagen i det tidlige forår. Så er det ikke kun de plettede blade på disse stauder, der er de første over jorden. De blå, lyserøde og lilla blomster vil også dukke op i din have. Fordi denne staude er hjemmehørende, kan bier finde føde der. Der er også smukke sorter, såsom Pulmonaria rubra, med knaldrøde blomster.

3. Tidligt blomstrende klematis
Der er mange typer Bo-vinstokke eller Clematis. En overraskende sort er Clematis armandii. Den blomstrer med hvide, stjerneformede blomster. De dufter vidunderligt, blomstrer med mange blomster og forsyner din have med smukke hvide blomster allerede i april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *